Registration is open.
You can now join us!
You are currently at: Homepage News Vijfde editie door van de Polish Run.

News

Vijfde editie door van de Polish Run.

Let’s #PolishRun together!

5 september 2021

Op 5 september 2021 gaat de vijfde editie door van de Polish Run. Deze loopwedstrijd wordt georganiseerd door het Huis van Oost-Polen in Brussel, dat daarmee een gezonde levensstijl bevordert, sportievelingen activeert en de vijf oostelijke regio’s en ook vele andere gebieden van Polen promoot.

Polish Run vindt al voor de vijfde keer plaats, maar dit is de eerste editie in samenwerking met Sport Sante Event, de uitgever van het looptijdschrift „Zatopek Magazine” en de organisator van tal van sportieve events in België.

Dit jaar trekken we met ons event de natuur in, naar de bossen rond Brussel. Niet alleen zijn er daar perfecte looproutes, maar we trekken meteen ook de aandacht naar de omgeving van de Europese hoofdstad, naar respect voor de natuur en naar ons milieubewustzijn, want ook als lopen hebben we invloed op onze omgeving.

We organiseren dit jaar Polish Run samen met de loopwedstrijd „Trail van de Meyboom”, een loop als eerbetoon aan één van de oudste Brusselse folkloristische tradities, die al sinds 1308 erin bestaat om elk jaar een boom te planten in het hart van de stad. Door deze samenwerking kan je dit jaar niet alleen starten voor de 10 km, de afstand tot nu toe van de Polish Run, maar ook voor 21, 42 en 65 km.

De start en de finish bevinden zich op de Hippodroom Bosvoorde in Ukkel. De looproutes gaan door het Zoniënwoud, dat sinds 2017 een plekje inneemt op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Bekijk de routes hier: https://tracedetrail.com/fr/trace/trace/54260.

Net als elk jaar verwelkomen we van harte alle Poolse inwoners van Brussel, hun internationale vrienden, vertegenwoordigers van de Europese instellingen, diplomaten, alle inwoners van België en vertegenwoordiges van alle regio’s, waarmee het Huis van Oost-Polen samenwerkt. Met andere woorden, iedereen is  welkom, ook lopers van alle leeftijden, beginnende en doorwinterde lopers, mensen ervaring op vlak of op bergachtig terrein, trailrunners, sprinters en langeaftstandslopers willen aansporen om mee te doen. In deze wedstrijd is elkeen de belangrijkste!

Alle deelnemers krijgen bij de start een T-shirt en op het einde een medaille. De winnaars kunnen net als altijd rekenen op mooie prijzen, geschonken door het Huis van Oost-Polen en door de Poolse Organisatie voor Toerisme – partner van de Polish Run.

Let’s #PolishRun together! Schrijf je in of informeer je op deze website: http://www.polishrun.eu/en

Registreer vandaag! https://prod.chronorace.be

Polish Run TRAIL – een woordje uitleg, dan loopt alles goed

Trail running is een combinatie van lopen en trekken. Je loopt over paden, op moeilijker terrein in de natuur. Het is een specifieke soort loop, let dus op van boomwortels en takken, hobbelig terrein, heuvels, omgevallen bomen, stenen. Je loopt nu eens over zand, dan over gras, grind, stenen of modder. Trail running is een perfect alternatief op lopen in stedelijke omgeving. Zonder twijfel is de lucht schoner en er wachten je meer verrassingen.

Kan iedereen lopen op dit soort terrein?  

Trail is ontegensprekelijk een veeleisende sport, maar beginners moeten het daarom zeker niet laten. Trail running is bedoeld voor zowel geavanceerde lopers als voor beginners. Het is voldoende om verstandig te lopen volgens je eigen kunnen. Je kunt starten met mildere routes en dan stelselmatig moeilijkere proberen, maar deelnemen is belangrijker dan winnen. Je zult dan ook zien dat sommige deelnemers op de moeilijkere stukken gewoon even wandelen en nadien weer verder lopen. Het gaat er tenslotte om om je lichaam te trainen en trail running is daarvoor een bijzonder charmante manier.

De uitrusting voor de trailrunner

Trailrunning vereist een iet of wat andere training, maar je moet niet speciaal investeren in een andere uitrusting. De routes van de Polish Trail Run kun je perfect doen in de outfit die je ook gebruikt als je loopt in de stad. Het kan echter wel handig zijn om te zorgen voor iets steviger schoeisel, met meer grip en meer bestand tegen ruwere ondergrond, zoals stenen.

video

See the video

Polish Run

running on

/10 km

You want to improve your personal best at 10 km?

Do you dream of starting in a big, running event?

Or maybe you start an adventure with running?

Distance 10 kilometers on „Polish Run”

it`s just for you.

created_by: ibif.pl
Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.