Registration is open.
You can now join us!
You are currently at: Homepage News De tweede editie van de « Polish Run »

News

De tweede editie van de « Polish Run »

De tweede editie van de « Polish Run » in september 2018: een sportliefhebber? Dan is dit evenement iets voor jou!

De tweede editie van de Poolse loopwedstrijd over 10 km, de Polish Run, zal plaatshebben op 23 september 2018 over een traject doorheen de straten van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. Dit is de eerste Poolse loopwedstrijd in West-Europa.

De Polish Run heeft de verscheidene doelen : het verbeteren van Belgisch-Poolse relaties, promotie van de de Poolse regio’s en de viering van een eeuw Poolse onafhankelijkheid. Tot de talrijke deelnemers mogen we tellen : Artur Orzechowski (de ambassadeur van Polen in België), Bernard Nikaj (de ambassadeur van Kosovo), en de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe – Olivier Maingain.

Het evenement wordt georganiseerd door de ambassade van de Republiek Polen in Brussel en het East Poland House in Brussel, dat plaatselijke vertegenwoordiging is van meerdere Poolse regio’s: de provincies Ermland-Mazurië, Podlachië, Lublin, Święty Krzyż en Subkarpaten; met medewerking van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe.  

Voor wie?

Of je nu een amateursporter of een professionel bent, een ervaren loper of een beginneling, jong of oud; als je in Brussel of omgeving woont, ben je meer dan welkom! De wedstrijd is open voor iedereen die van lopen houdt en zijn conditie wenst te onderhouden, maar ook voor zij die gewoon een leuke tijd wensen te beleven in een buitengewoon sportieve omgeving en gepassioneerde sporters van over de hele wereld willen ontmoeten. Het is niet van belang om hier records te breken, maar wel om zijn eigen limieten te verleggen, zelfs al is het maar één kilometer verder.

Dit evenement is ook een uitstekende gelegenheid om een goed voorbeeld te geven aan zij die nog twijfelen om aan hun eigen loopavontuur te beginnen. Nodig dus zeker je familie, vrienden en collega’s uit!

De verzamelplaats is het Fallonstadion. Het hoofdtraject telt 10 km en leidt je doorheen de prachtige straten van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. Het traject werd door de organisatie met de beste zorgen uitgekozen. Elke kilometer werd talloze keren gelopen – bij zonsopgang, op de middag en ’s nachts – om te garanderen dat de deelnemers in de beste omstandigheden kunnen lopen. Er zullen ook kortere trajecten voorzien worden opdat ieder kan meedoen naar zijn eigen capaciteiten.

Voor de kleinsten

In het tijdperk van computers is het des te belangrijker om sport en fysieke activiteit bij kinderen te promoten. Goede gewoonten die al van een jonge leeftijd worden aangeleerd, bevorderen de groei en zorgen voor een goede gezondheid van de kinderen. Maar sportief bezig zijn is nog het meest van al een goede reden om zich te amuseren! Het is daarom dat de organisatoren van de Polish Run ook aan de jongsten onder ons denken.

Kinderen zijn uiteraard ook welkom om deel te nemen aan de wedstrijd. Er zijn twee speciale competities voor hen voorzien, van 400 en 800 meter. Ze kunnen daarnaast nog plezier hebben op de talrijke sportieve randactiviteiten en spelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een voetbaltraining volgen, gegeven door professionele trainers van club FC Polonia in Brussel.  

Een internationaal evenement in het kader van de Europese week van de Sport

Voor de eerste editie van de Polish Run mochten we zo’n 600 deelnemers verwelkomen uit 34 verschillende landen. Dit jaar rekenen we op meer dan 1000 deelnemers. In Brussel, de hoofdstad van Europa, zijn er wel 250 verschillende nationaliteiten te vinden, en daarmee hopen we het internationale aspect van ons evenement nog te versterken.

Zoals reeds het geval was bij de eerste editie vorige jaar, zal de wedstrijd ook dit jaar weer georganiseerd worden in het kader van de Europese week van de Sport. Tijdens deze week, die duurt van 23 tot en met 30 september 2018, zullen er allerhande sportieve evenement plaatsvinden. Dit is een initiatief van de Europese Commisie, met het oog op de promotie van sport en fysieke activiteit over heel Europa. De werknemers van de Europese instellingen en vertegenwoordigers van de lidstaten aanwezig in Brussel zijn dus van harte welkom!

Buitengewone prijzen!

De winnaars van de verschillende trajecten kunnen zich erop verheugen om onvergetelijke momenten te beleven in Polen. Onze partners bieden tal van prijzen aan, waaronder vouchers voor een verblijf in de beste Poolse hotels! Op die manier kunnen we hen laten kennismaken met de schoonheid en uitzonderlijke geschiedenis van ons land. Er zullen bovendien prijzen voorzien worden in verschillende categorieën om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen belonen; elke deelnemer zal zich trouwens kunnen verwachten aan een medaille en een t-shirt.

Laten we ons samen voorbereiden

Om zeker te zijn van onze conditie op 23 september, spreken we elke woensdag en zaterdag om 19u30 af in het Jubelpark voor een trainingssessie in een toffe en open sfeer. Andere nodige informatie kan je terugvinden op de facebookpagina #PolishRunTeam-Brussel.   

Aarzel niet en schrijf je in!

Vanaf eind mei zullen de inschrijvingen open zijn. Les inscriptions seront ouvertes à partir de fin mai. Om op de hoogte te zijn van deadlines, tarieven en inschrijvingen, kan je steeds terecht op de site: www.polishrun.eu.

video

See the video

Polish Run

running on

/10 km

You want to improve your personal best at 10 km?

Do you dream of starting in a big, running event?

Or maybe you start an adventure with running?

Distance 10 kilometers on „Polish Run”

it`s just for you.

created_by: ibif.pl
Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.